Karácsony Gergely: Végre valahára 2

24 órát sem kellett várnia a főpolgármesternek, hogy a kormány reagáljon a tegnapi levelére.

Végre valahára 2. rész

– ezzel a felütéssel kezdi keddi posztját a Facebookon Karácsony Gergely.

Az ironikus megjegyzés a főpolgármester hétfői posztjára utal, amelyben Karácsony reagált az elmúlt napok miniszterelnöki nyilatkozataira, melyek szerint a kormány is belátja: tarthatatlan a lakhatási helyzet, és ez elsősorban Budapestet érinti. „A lakhatási válság a jövőnket érintő egyik legnagyobb kihívás. A lakásárak és a lakbérek gyors, a lakossági jövedelmek emelkedését jóval meghaladó növekedése Budapest és a budapestiek egyik legfontosabb problémája. Ennek kapcsán írtam ma levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek, mert egyik nyilatkozatában elejtett egy fél mondatot arról, hogy várja Budapest javaslatait. Hát, akkor tessék…”

Tegnap elküldtem a levelet, ma segítségül hívtam még Carrie Bradshaw-t is a Szex és New Yorkból, és láss csodát, levelet kaptunk a felhívások véleményezéséről. Ez az utolsó előtti lépés. Haladunk

– fogalmazott Karácsony.

A főpolgármester a fejlemények láttán azt írta: „megérte változatos formában felhívni a miniszterelnök figyelmét arra, hogyha a kormány is tenné a dolgát, akkor elindulhatna végre az elmúlt 30 év legnagyobb lakhatási programja Budapesten, 20 milliárd forint értékben. Úgy tűnt, Orbán Viktornak elkerülte a figyelmét, hogy a fővárosi önkormányzat a kormányával és az Európai Unióval is egyeztette a lakhatási programját, megszereztük hozzá az uniós forrásokat, arra várunk csak – egy ideje már –, hogy a kormányzati intézményrendszer végre megjelentesse a kapcsolódó felhívásokat”.