Már toborozza a munkatársakat a Revolut a magyarországi fióktelepe megnyitásához

A Revolut nem leánybankot nyit Magyarországon, csak fióktelepet.

Magyarországon toboroz munkatársakat a Revolut, ami nemsokára hazai fióktelepet nyitna – olvasható a Revb.hu és a Revinfo.hu oldalain is. A társaság a karrieroldalán is álláshirdetésben keresi új alkalmazottait.

Györffy Balázs, a Revolut egyik munkatársa a Linkedinen azt írja:

A Revolut hamarosan új fejezetet nyit Magyarországon! Ahogy a nyári híradásokból már értesülhettetek, teljes gőzzel dolgozunk a magyar fióktelepünk létrehozásán.

A revb.hu szerint a Revolut nem leánybankot nyit Magyarországon, hanem csak fióktelepet. Ami továbbra is azt jelenti, hogy a litván bankbetét-biztosítás vonatkozik majd a magyar ügyfelekre. Ugyanakkor cserébe lehetőség lesz magyar számlaadatok használatára, amivel könnyebb lesz, például, magyar munkabért fogadni.

Mint arról korábban a 24.hu is írt, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) évek óta sokat kritizálja a szolgáltatót amiatt, hogy ha csak határon átnyúló szolgáltatásként szolgálja ki magyar ügyfeleit, akkor nehezebben felügyelhető és az ügyfelek is bonyolultabban képviselhetik az érdekeiket. Az MNB emiatt jobban örülne egy magyar leánybanknak, mint a fióktelepnek, ami köztes megoldásnak látszik. Az egyik legfontosabb különbség, hogy ha magyar a bank, akkor hazai betétbiztosítás védi az ügyfeleket, ha viszont fióktelep, akkor litván.