Eladó Torgyán József hegyvidéki villája 699 millióért, pedig egy éve még 950 milliót kértek érte

A hülyének is megéri ennyiért.

Egy év után ismételten felkerült Torgyán József volt kisgazda politikus és volt földművelésügyi miniszter egykori villája az egyik ingatlanhirdetési portálra, ezúttal azonban 250 millió forinttal alacsonyabb áron, írja a Pénzcentrum.

A portál tavaly augusztusban írta meg, hogy 950 millió forintért akarják eladni a hatszobás, 324 négyzetméteres Torgyán-villát, ami 1200 négyzetméteres telken áll Budapest jómódú XII. kerületében. Az épület oldalában egy emléktábla is van Torgyán Józsefről, aki 2017-ben, 85 éves korában halt meg.

A kisgazda politikus 2000-ben vásárolta az ingatlant, saját állítása szerint 50 millió forintért, miután jelentős felújításon esett át az ingatlan. Számos politikai botrány robbant ki az épület körül, például amikor Torgyán az egyik vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel a villát, mint tulajdont, csak egy társasház egyhatod részét jelezte. Sajátosan érvelt, mikor megkérdezték hogy miért hagyta ki a hegyvidéki villát:

nem akarja, hogy „betörő-, rabló- és robbantócsoportok” kapjanak információt arról, hogy pontosan hol lakik.

A Pénzcentrum által ismét megtalált hirdetés szerint a villa most 699 millió forintért vásárolható meg. Az ingatlan paraméterei is megváltoztak, az alapterülete mostanra nagyobb, 410 négyzetméter lett, a telek pedig 1264 négyzetméteresre növekedett a hirdetés szerint. Az ingatlanhirdetés szövegében nincs utalás arra, hogy a házat átalakították volna.

A villához tartozik egyébként még egy négy autó számára ideális fűtött garázs, márványpadló, és egy finn szauna, dézsával együtt, illetve egy borospince is.