A Hell Energy kezdeményezi a Forbes legfrissebb számának visszahívását

Pár évvel ezelőtt már visszahívattak egy lapszámot, évek óta pereskednek.

Évek óta pereskednek a Hell Energy magyarország Kft. tulajdonosai a Forbes magazinnal, amiért utóbbi közölte nevüket és becsült vagyonukat a gazdaglistán. A jogvita most újabb fordulatot vett, miután a Forbes legújabb számának visszahívását kezdeményezi az enrgiaital gyártó cég.

A bíróság korábban, 2020. januárjában már elrendelte a lap akkori számának visszahívását. A Hell mai közleménye szerint a bíróság akkor eltiltotta a Forbes magazin kiadóját mindenfajta adatkezeléstől az érintett magánszemélyek vonatkozásában, beleértve bármilyen sajtóközlést is. – Ezt a tilalmat, valamint a magánszemélyek kifejezett tiltakozását és a folyamatban lévő jogvitákat figyelmen kívül hagyva az idén mégis szerepelnek a Forbes magazinban a magánszemély tulajdonosok személyes adatai, ráadásul egy gyenge bulvár stílusú, személyeskedő kommentárral kiegészítve – írták.

A két fél közti polgári per évek óta zajlik, 2024. februárjában elsőfokú, nem jogerős ítélet született. A Hell szerint a per jogerős elbírálásáig a Forbes szerkesztősége nem jelentethetne meg olyan tartalmat, amelyben a magánszemélyekre vonatkozóan bármilyen személyes adat szerepel. – Erre a tilalomra tekintet nélkül az idén mégis szerepelnek a Forbes magazinban a magánszemély tulajdonosok személyes adatai – közölték.

A tulajdonosok az ideiglenes intézkedésben megfogalmazott tilalom megszegése miatt a Forbes szerkesztősége ellen újabb jogi lépéseket tettek és hasonló lépések megtételét tervezik a most megjelent tartalommal kapcsolatban is.

A tulajdonosok magán és családi életük nyugalmának, az intimszférájuknak a megőrzését szeretnék, ezt képviselik valamennyi sajtószerv felé és ennek érdekében használják fel a rendelkezésükre álló jogi lehetőségeket az illetékes hatóság, bíróság előtt.

A Hell közölte, a Forbes magazin legfrissebb számában megjelent cikk tartalma számos olyan állítást tartalmaz, amely nem felel meg a valóságnak. Az igazság az, hogy a cég alapítása óta 118,1 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre, aminek összesen 10,04 százaléka volt állami támogatás.

Kiemelt képünkön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Hell Energy Magyarország Kft. beruházásátadó ünnepségén Szikszón 2024. május 24-én.