A boltban jóval nagyobbnak érezhetjük a drágulást, mint amit hivatalosan kimutattak

Egyes termékek és szolgáltatások még sosem kerültek ilyen sokba.

Az Azénpénzem.hu kigyűjtötte, hogy közel 50 cikk ára száguldott júliusra minden eddigi maximumára. Tavaly novemberben rekord összegbe került például a temetés, a jogsi, a fodrász. Mostanra kiderült, mindennél van még feljebb. A temetés a legfrissebb adatok szerint az idén júliusra az akkorit 32 ezer forinttal haladta meg. A hajvágás ára is az egekbe nőtt, a tavaly novemberi rekordot 500 forinttal felülmúlva. A jogsi megszerzése mintegy 10 ezer forinttal került már többe.

A marhahús sohasem került ennyire sokba, mint idén júliusban. A mostani ár a 2020. márciusi több mint duplája, a hivatalos statisztika szerint kilónként 4710 forint lett. Csúcsra ért a csirkemell filé, az UHT tej, a kakaópor, vagy a gomba egységnyi ára is. A napi menüért és az iskolai ebédért sem kellett soha ennyit kiadni. Ahogy vendéglátóhelyen is minden eddiginél többet kellett fizetni egy kávéért. Persze közben az őrölt kávé ára is a maximumára száguldott.

A portál által összeállított, alapvető élelmiszerekből álló árkosár alapján pedig a hivatalos élelmiszerinflációval (2,7 százalék) szemben a 12 tételből (csirkemellfilé, sertéscomb, csemegeszalonna, rizs, margarin, UHT-tej, finomliszt, kristálycukor, uborka, narancslé, fűszerpaprika, őrölt kávé)álló vásárlás a hivatalos statisztika alapján 17 százalékkal kerülhetett többe idén júliusban, mint tavaly).

Ez alapján írták, hogy: