50 ezer forintért 500 ezer forintot ígértek, igazinak kinéző tízezresekben

Volt, aki befizetett rá.

A Nebula azt ígérte, 50 ezer forint valódi pénzért cserébe félmillió forint, az eredetivel tökéletesen megegyező hamis pénzt küld (a képeik alapján tízezer forintosokban) – írta a Telex. Az üzlet valódiságát pedig állítólagos ügyfelei üzeneteiről készült képernyőképekkel bizonyította. A mese az volt, hogy amint megkapja az 50 ezer forintos átutalást, a Nebula feladja a tízezresekkel teli csomagot valamelyik csomagküldőnél, ami hamar megérkezik. Az ügyfelek pedig elégedettek lehetnek, mert olyan jó minőségűek a hamisítványok, hogy bátran fizethetnek vele.

A valóság ezzel szemben az, hogy egy nemzetközileg ismert csalási módszerről van szó. A csalók képein igazi pénz látható (azért is néz ki igazinak). Aki viszont elküldi az 50 ezer forintot a csalóknak, az nem kap cserébe semmit. (És valószínűleg a rendőrségre sem nagyon akar menni azzal, hogy hamis pénzt akart vásárolni.)

Egy olvasójuk azt írta a portálnak, hogy több ismerősét is átverte Nebula. Megemlítették, a következő lépés az lenne, hogy a rendőrség azonosítsa és elfogja a csalókat, az ORFK azonban kedden azt írta megkeresésükre, hogy nem nyomoznak az ügyben.

A jó hír, hogy a portál szerint keddi cikkük megjelenése után eltűnt a Nebula néven online átverést szervező csaló profilja és csatornái a Telegramról. Kérdés, hol, mikor kerülnek elő újabb csábító ajánlattal.