Meghatározták, mennyivel csökken keddtől a benzin és gázolaj ára

Mármint a nagykereskedelmi ár. A többi majd kiderül kedden.

Július 16-ától, keddtől ismét változik az üzemanyagok nagykereskedelmi ára, a benziné 2 forinttal lesz kevesebb, a gázolaj nagyker ára pedig 3 forinttal csökken – adta hírül a Holtankoljak.hu.
Megjegyzik, az elmúlt időszakban komoly eltéréseket tapasztaltak az üzemanyagok árazásánál, ami azt jelenti, hogy a kutakon megjelenő árváltozások eltérnek a nagykereskedelmi árváltozásoktól. Ezért előrejelzésük az átlagárakat tekintve eltérhet a valóságtól – tették hozzá.

Az aktuális átlagárak az oldalukra feltöltött adatok alapján július 15-én, hétfőn a következők voltak:

Az, hogy a keddtől érvényes nagykereskedelmi árváltozás miként jelenik meg a kutak áraiban, csak kedden fog kiderülni – írták. Ami azért érdekes, mert korábban, például legutóbb, múlt pénteken megadták azt is, hogy átlagban milyen fogyasztói árakra lehet számítani. Igaz, legutóbb már csak azzal a megjegyzéssel, hogy amennyiben 100 százalékban érvényesül a kutakon a nagykerár emelése. Pénteken volt az is, hogy az NGM bejelentette, meg van elégedve az üzemanyagárakkal, mert azok már olcsóbbak nálunk, mint a régiós országokban. A MOL egyébként csütörtökön azt közölte: semmiféle megállapodás nincs a kormánnyal az üzemanyagárról.

És hogy mitől függhet, hogy olcsónak, vagy drágának érezzük a benzint, vagy gázolajat? Nyilvánvalóan a fizetésünktől.

Kapcsolódó