Hétvégén és éjjel is megerősítik a rendőri jelenlétet a bulinegyedben

CSak Belső-Erzsébetvárosban hétfő, kedd és szerdai napokon 32, csütörtök, péntek és szombati napokon 58 rendőr járőrözik.

Milyen eredményt hozott Miniszter Úr Belső-Erzsébetvárossal kapcsolatos vizsgálata, különös tekintettel egy új rendőrőrs létesítésére vonatkozóan? – kérdezte Oláh Lajos országgyűlési képviselő Rétvári Bence államtitkárt, szúrta ki a Pénzcentrum a parlamenti irományt. Az államtitkár válaszában arról írt, hogy

megerősített éjszakai és hétvégi járőrözéssel védi a rendőrség az ott lakók és szórakozók biztonságát a bulinegyedben.

Rétvári emlékeztetett: körülbelül négyzetkilométernyi területet értenek a bulinegyed alatt: a Budapest V. kerület, Erzsébet tér/Deák tér, Széchenyi István tér, a Budapest VI. kerület, Király utca, Nagymező utca, a Budapest VII. kerület, Rákóczi út Blaha Lujza tér és Király utca közötti szakasza, valamint a Nagykörút vonala a Blaha Lujza tértől a Jászai Mari térig.

Hozzátette: csak Belső-Erzsébetvárosban hétfő, kedd és szerdai napokon 32, csütörtök, péntek és szombati napokon 58 rendőr járőrözik. Ezt egészíti ki a BRFK havi egy nagyobb, bűnügyi és rendészeti ellenőrzése. Ezeken a rendőri állomány és a társszervek átlagosan 100–150 fővel vesznek részt. Egyúttal hozzátette, hogy a tapasztalatok és a statisztikák alapján kijelenthető, hogy a közbiztonság erősítésére inkább az éjszakai órákban van szükség.

Kapcsolódó
Bulinegyed: Orbán Viktor rendet akar
A kormány szerint már kormányzati beavatkozást igényelt a helyzet.