Rogánék megindokolták a rúdtáncos állami támogatást

Reagált a sportegyesület vezetője is.

A Dollhouse Sportegyesület több mint 20 éves szakmai múlttal és háttérrel rendelkezik. Az egyesület tevékenysége elősegíti a sport népszerűsítését, számos közösségi eseményt szervez, amelyek felerősítik az egészséges életmód népszerűsítését.

Ezt válaszolta a Telex megkeresésére a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtóosztálya. A portál arra volt kíváncsi, Rogán Antal minisztériuma miért támogatott tavaly és idén is 4-4 millió forinttal egy budai rúdtáncos egyesületet, milyen szempontok alapján döntöttek, milyen a kapcsolat a miniszter és az egyesület vezetője, Zsumberáné Markó Ágnes,
aki a Fidesz parlamenti frakciójának munkatársa volt, amikor Rogán Antal volt a frakcióvezető.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda erre nem tért ki. Részletesen felsorolta, hogy az elmúlt években milyen társadalmi szervezeteket támogatott, de a listáról lemaradtak a Fidesz-közeli civilek.

A támogatott civil szervezetek mindegyike különféle társadalmi, kulturális, szociális vagy akár sport tevékenységeket végez. Célunk, hogy hozzájáruljunk a magyar társadalom sokszínűségéhez és gazdag kulturális életéhez. A támogatás felhasználásának elszámolásakor minden jogszabályi kötelezettségnek eleget tett a Dollhouse Sportegyesület

– írták. A sportegyesület vezetője a Magyar Hangnak korábban érdemben nem reagált, most válaszolt.

Az elmúlt 30 évben számos munkáltatónál dolgoztam közalkalmazottként, közszolgálati tisztviselőként, munkavállalóként, azaz alkalmazottként (nem közszereplőként). Ezek a magánügyeim, és egyiknek sincs köze a sportegyesületi tevékenységemhez.

Azt írta: a Dollhouse több mint húsz éve, az ország első rúdtánc stúdiójaként nyitott meg, tavaly a sportegyesületet azért hozták létre, hogy részt tudjanak venni a hazai és nemzetközi versenyeken. 20 éve folyamatosan jelentős lépéseket tesznek azért, hogy felhívják a figyelmet a sport egészséges életmódban betöltött szerepére; teret, lehetőséget adjanak  sportolásra, az egészség fenntartására, javítására.

A támogatásért a sportegyesület fordult a Miniszterelnöki Kabinetirodához. A pénzt rendezvények, versenyek, workshopok szervezési költségeire, sportfelszerelések és eszközök vásárlására, a stúdió működési költségeire fordítják.