Gigaakciókat kínálnak a lakásbiztosítók – akad 50 százalékos kedvezmény is

Márciustól teljes sebességre kapcsolt a lakásbiztosítási kampány, most először egy hónapig szabadon felmondhatjuk a szerződésünket az évfordulójától függetlenül. A Bank360 összegyűjtötte az akciókat, amelyekben akár 40–50 százalékos díjkedvezményt is adnak.

Záporoznak a lakásbiztosítási akciók az ügyfelekre, akiknek az idén márciusban van lehetőségük először arra, hogy egy hónapig szabadon és ingyenesen felmondják a szerződésüket, függetlenül attól, hogy egyébként mikor van annak az évfordulója. A biztosítók ajánlatait a legegyszerűbben online lakásbiztosítás kalkulátorral tudjuk összevetni, amelyben beállíthatjuk lakásunk, házunk adatait, a biztosítási összeget, az önrészt, meghatározhatjuk a plusz szolgálatásokat és kiegészítő biztosítási fedezeteket.

A meglévő biztosításunknál nézzük meg, milyen káreseményekre és mennyit fizet, és az most elegendő lenne-e a helyreállításhoz és az elveszett ingóságok beszerzéséhez. Az ingatlanunkban is történhettek olyan változások (például bővítés, napelem-telepítés vagy nagy értékű ingóság vásárlása), amelyek indokolttá teszik az értékkövetésen túl új biztosítási fedezetek bevonását vagy a biztosítási összeg növelését. Ha az értéknövekedést nem követi a biztosításunk, akkor kár esetén a biztosítási összeg nem lesz elegendő a helyreállításhoz, tehát valójában nincs teljesen biztosítva az ingatlanunk.

A kalkuláció alapján kiderülhet, hogy a meglévő biztosítónknál is tudunk kedvezőbb szerződést kötni, vagy érdemes inkább más társaságot választani. A lakásbiztosítás kalkulátort is működtető Bank360.hu szakértői szerint az új szerződésnél érdemes arra is figyelni, hogy a meglévő biztosítás felmondása után a felmondási idő alatt még biztosított az ingatlanunk, így az új lakásbiztosítást az eddigi megszűnése utáni naptól érdemes megkötni, akkortól viszont mindenképpen, hogy ne maradjon az ingatlanunk védelem nélkül.

Milyen kedvezményt kaphatunk a lakásbiztosításhoz?

A Bank360.hu összegyűjtötte, hogy melyik biztosító milyen akciót, kedvezményt kínál az oldalain. 

40–50 százalékos kedvezmény is elérhető 

A biztosítók akciós ajánlatait még akkor is érdemes átnéznünk, ha nem akarunk biztosítót váltani, hiszen kedvezőbb szerződést akár a meglévő szolgáltatónknál is elérhetünk márciusban. Az összehasonlítás azonban ilyenkor is jól jöhet, hiszen a különböző kedvezmények valódi értékét is akkor látjuk, ha megtudjuk, más biztosító ugyanolyan feltételekkel milyen díjat és szolgáltatást kínál.