Navracsics: Közel a megállapodás

A miniszter szerint nyárra várható technikai megállapodás az uniós pénzek kifizetéséről.

Nyárra várható technikai megállapodás az uniós pénzek kifizetéséről, mondta Navracsics Tibor az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Az uniós források felhasználásáért felelős miniszter jelezte, júniusban az volt a cél, hogy decemberig kössék meg azt a megállapodást, ami kiiiktatja azt a veszélyt, hogy forrást vesztünk.

Navracsics emlékeztetett, hogy március 31-ig volt határidő a jogállamisági eljárás lezárására, de erről az volt a megállapodás, hogy nem olyan lényeges, a legfontosabb, hogy egy kompromisszumos megállapodás tudjon születni, amelyet mindkét fél elfogad.

A miniszter szerint nagyon közel a lezárás, az utolsó körös megállapodásról most egyeztetnek Brüsszelben, mert a jogállamisági kérdésekben információi szerint közel áll egymáshoz az Európai Bizottság és a magyar kormány álláspontja.

Navracsics nem zárja ki a lehetőségét, hogy májusban az Erasmus tekintetében is megegyezzenek. Mint mondta, „nem történik tragédia”, ha az év második felében érkeznek meg a források, de azért jó lenne, ha minél hamarabb megjönnének, jegyezte meg.