Megvan, mikor egyesül az MKB Bank és a Takarékbank

A május 1-jei hosszú hétvégén lehetnek szolgáltatáskiesések.

Április 30-án lezárul az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. jogi egyesülésével a Magyar Bankholding keretében csaknem három éve tartó fúziós folyamat – közölte a bankholding szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint

– hívták fel a figyelmet a közleményben.

Az egyesülés miatt nem változik meg az MKB Bank és a Takarékbank ügyfeleinek fizetési számlaszáma, illetve a használatban lévő, érvényes bankkártyákat az ügyfelek az átállási hétvégén, és azt követően is használhatják.

A két pénzintézet ügyfelei az átállás idején az elektronikus csatornák elérésében és az azonnali átutalási megbízásoknál leállásokat tapasztalhatnak, április 28-án pedig a bankfiókok csökkentett nyitvatartással üzemelnek. A kártyahasználatban, az internetes vásárlások jóváhagyásában, valamint az ATM hálózaton történő készpénzfelvételben rövidebb szolgáltatás-kiesésekre kerülhet sor.

Az ütemterv alapján a banki elektronikus csatornák elérhetősége, a pénzforgalom (forint- és devizautalások küldése és fogadása) és a kártyahasználat május 1-jén, hétfőn 14 órára áll vissza a megszokott működésre. Május 2-án, kedden a bankfiókok már nyitva tartanak, és a telefonos ügyfélszolgálaton is korlátozások nélkül igénybe vehető az ügyintézés – közölték.

A Magyar Bankholding felidézte: az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével lezárul a régióban is egyedülálló fúziós folyamat. A létrejövő MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz mérlegfőösszeg alapján, és az ország legnagyobb fiókhálózatával, valamint az egyik legkiterjedtebb ATM-hálózattal rendelkezik majd.

Címkék: mkbtakarékbankmbh