Ehetőtányér üzemet adott át Varga Mihály

A Vaszkó-család kukoricaalapú fejlesztései három új üzemmel gyarapodtak.

Átadóünnepség-dömping várt pénteken Varga Mihályra Monostorpályiban. A pénzügyminiszternek a Civita Group Zrt. tulajdonában lévő Agri-Corn Kft. három beruházásánál kellett szalagot vágnia.

Két új gluténmentestészta-gyártó, valamint egy ehető pohár- és tányérgyártó gépsort adtak át, amelyek nagyjából 2,5 milliárd forintba kerültek. Ebből közel egymilliárd forint volt az európai uniós támogatás.

Az átadóról szétküldött beszámoló szerint a most átadott beruházásokkal a Vaszkó-család tulajdonában álló vállalkozás az európai gluténmentes piac meghatározó szereplőjévé vált.

A Vaszkó-család elmúlt 30 évi története visszaigazolta azt a kitartást és elkötelezettséget, ami a mai naphoz vezetett. Ha mintákat keres a magyar gazdaságszerkezet magának, akkor érdemes olyan mintát találni, ami az erős családi vállalkozásra épül. És nincs megállás; vannak további terveik, melyek megvalósításához a forrást jelentős részben a tőzsdei kibocsátásból remélik előteremteni. Azt kell tehát mondanom, hogy az irány az jó, és külön öröm, hogy mindez egy sikeres generációváltás után, az élelmiszeriparban történik

– mondta a pénzügyminiszter.

Vaszkó Gábor vezérigazgató arról beszélt, hogy a Civita Group Zrt. tevékenysége a kukorica-feldolgozásra épül, ebből nyitogatják ki “svájcibicska-szerűen” az újabb és újabb üzleteket. A piacvezető kukoricamalmot üzemeltető vállalkozást korszerű kukoricaolaj- és tésztaüzem teszi teljessé.

Európában évente mintegy 60 milliárd műanyag poharat használnak és dobnak ki az emberek. A most üzembe állított, egyedi fejlesztésű lebomló evőeszközöket gyártó célgép alkalmas az ipari volumenben történő sorozatgyártására, évi 15 millió darabos kapacitásával 500 tonna műanyag kiváltását teszi lehetővé évente.