Itt van a szuperkedvezményes hitelt nyújtó bankok listája

Indulhat a kisvállalkozók rohama: közzétette a KAVOSZ, hogy az új Széchenyi MAX hitelek közül melyeket lehet már igényelni, és melyik bankok forgalmazzák azokat.

A Széchenyi Kártya Program gazdája, a KAVOSZ Zrt. augusztus 8-án közzétette, hogy az új, MAX néven futó finanszírozási termékei közül melyeket lehet már igényelni, és melyik bankok forgalmazzák azokat. Az állami támogatással, a jelenlegi piaci körülmények között rendkívül kedvező kamatozással elérhető, kkv-szektort célzó hitelprogram elemei a korábbi GO! konstrukciók folytatásai, némileg eltérő feltételekkel és plusz lehetőségekkel – írja a Bank360.hu.

A KAVOSZ augusztus 8-i közlése szerint a MAX termékek közül az alábbi hitelek érhetők el jelenleg a Széchenyi Kártya Programon belül:

A Max termékcsalád része a Széchenyi Lízing MAX, amelyet a 8-i közlemény még nem említ jelenlegi igényelhető konstrukcióként, és a forgalmazó lízingcégeket sem sorolja fel, de ez valószínűleg hamarosan megtörténik – írja Bank360.hu. A Lízing MX-nál a finanszírozott összeg 1-400 millió forint között lehet, a nettó ügyleti kamat pedig a teljes futamidőre 3,5 százalék. Az állami kamattámogatás 9 százalékot tesz ki. A kezelési költség a lízing esetében is 2 százalék, a szerződéskötési díj pedig egyszeri 2,5 százalék, de maximum 2,5 millió forint. A lízing díj fizetésének megkezdésére a türelmi időt követően kerül sor, ami maximum 21 hónap. Törleszteni lehet havonta, negyedévente, évente, de akár szezonálisan is. Ha a fedezettség nem éri el az 50 százalékot, akkor magánszemély kezes bevonása kötelező.

A KAVOSZ oldalán közzétett információk szerint az első hitelkérelmek benyújtására már lehetőség van a Széchenyi Kártya Program eddigi hiteleihez hasonlóan a területi kereskedelmi és iparkamarák, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban. A hiteleket forgalmazó bankok listája folyamatosan bővülhet a közeljövőben.

A KAVOSZ közlése szerint a régebbi konstrukciók közül továbbra is lehetőség van az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel igénylésére, amelyet a CIB, a Gránit, az Erste, az MKB, MKB, az OTP és a Takarékbank forgalmaz. A Széchenyi Kártya Klasszik, Széchenyi Turisztikai Kártya, Széchenyi Benzinkút Kártya Folyószámlahitelnél csak felülvizsgálat igényléstípusú kérelmek benyújtására van lehetőség annál a banknál, amellyel a vállalkozás korábban a felülvizsgálattal érintett hitelszerződését megkötötte.