Rezsicsökkentés: a kormány jelenleg élethelyzeteket és átlagfogyasztásokat elemez

Akár napokon belül megszülethetnek a részletszabályok.

Továbbra is megy a finomhangolás és az elemzések, de én azt gondolom, hogy a közeljövőben várható az, hogy a teljes csomag össze fog állni és a kormány meg tudja hozni a szükséges döntéseket – mondta a Portfolio szemléje szerint a HírTV hétfő esti adásában Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium energiaügyi és klímapolitikai államtitkára. A közeljövő „akár pár nap is lehet” – tette hozzá. Most próbálnak összeállítani egy olyan csomagot, ami már közel lesz a teljeshez, és próbálja a legtöbb élethelyzetet kezelni.

Azt egy nagyon fontos alapelvnek nevezte, hogy „mindenki részesülhessen továbbra is a rezsicsökkentésből és emiatt jött az a kormányzati javaslat, hogy az átlagfogyasztásig mindenki a rezsicsökkentett áron kapja meg az energiát.” A sokféle felmerült kérdés és élethelyzet miatt

mindezeket az élethelyzeteket most végigelemezzük, hogy az átlagfogyasztás mit is jelent az ő esetükben.

Steiner elmondása szerint az, hogy a relatív nagy magyar gáztárolói kapacitások már 46%-ra fel vannak töltve azt is jelenti, hogy a lakosság éves gázfogyasztásának mintegy kétharmada be van már tárolva.

Címkék: rezsicsökkentés