A minimálbér szintjére emelné az otthongondozás támogatását az LMP

Az ellenzéki párt régóta küzd a díjemelésért.

A munka ünnepén kijelenthetjük, hogy ma is az állam a legrosszabb munkáltató, hiszen a szociális szférában dolgozók továbbra sem kapják meg a nekik járó megbecsülést

– közölte az LMP.

Mint írták:

hosszú évek óta próbáljuk a kormány tudatába beleégetni: az otthongondozás is munka! Akik napi 24 órában gondozzák valamely családtagjukat, igenis megérdemlik legalább a minimálbér összegével megegyező jövedelmet. Ezt 2004-ben még az ellenzékben lévő Fidesz is így gondolta, de 12 év kormányzás is kevés volt akkori ígéretük betartásához.

A párt szerint az otthongondozási díj emelése az államnak évente 45 milliárdos kiadást jelentene, mely költségvetési szinten elenyésző összegnek számít. Éppen ezért Értetlenül állnak a kormány „büntetőpolitikája” előtt.

Hozzáteszik, az LMP – Magyarország Zöld Pártja követeli, hogy a kormány fordítson több pénzt azok támogatására, akik nem gyermeküket, hanem más hozzátartozójukat ápolják otthon. Munkájukra ugyanis szükség van mindaddig, amíg az idősgondozásban több mint két évet kell várni egy férőhelyre.