Ki vannak éhezve, akik külföldre szoktak nyaralni járni

Horvátország és Görögország már bejelentette, hogy korlátozások nélkül utazhatnak hozzájuk, akik oltási igazolással rendelkeznek.

Horvátország és Görögország bejelentette, hogy korlátozások nélkül utazhatnak hozzájuk, akik oltási igazolással rendelkeznek. Ez a két, turisztikai bevételekre alapozó ország lépett először, de várható, hogy több ország is lazít a nyár közeledtével a beutazási szabályain – derül ki az Infostart összeállításából.

Az elmúlt egy évben sokan nem utaztak külföldre, ezért ki vannak éhezve, hogy újra külföldön nyaralhassanak. „Arra lehet számítani, hogy amint javul a járványhelyzet és az adott helyzetben az átoltottság, a turizmusban szintén érintett más Földközi-tengeri országok is hasonló intézkedéseket fognak bevezetni, mint a görögök és a horvátok” – mondta az InfoRádióban a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke. Molnár Judit elképzelhetőnek tartja, hogy további könnyítések is lesznek, ahogy sikerül majd visszaszorítani a pandémiát.

Országok közötti egyedi megállapodások a beutazásról – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is várhatók, sőt, ismeretes, hogy Izrael már meg is egyezett Görögországgal és Ciprussal az úgynevezett turisztikai folyosók létrehozásáról. Molnár Judit ugyanakkor úgy véli, a megfelelő szintű átoltottság esetén sokkalta nagyobb szabadság is jöhet a külföldi utazásokban, mint a turisztikai folyosók esetében.