Közvetlen járatot indít Budapestről Abu-Dzabiba a Wizzair

Szeptemberig hetente két járat indul, azt követően heti három.

2020 júniusától közvetlen járatokat indít Abu-Dzabiba a Wizzair Budapestről és Bukarestből – jelentette be a Wizzair. A Wizzair az első európai diszkont légitársaság, amely közvetlen járatokat indít Egyesült Arab Emírségek fővárosába.

A magyar és a román főváros mellett szeptember 30-tól Kolozsvárról, Katowicéből és Szófiából is elérhető lesz közvetlenül az Abu-Dzabi nemzetközi repülőtér. A Wizzair-járatok Budapestről szeptember 30-ig szerdán és vasárnap, szeptember 30-a után hétfőn, szerdán és pénteken indulnak majd.

A közleményben felidézték, hogy márciusban megállapodást született a Wizzair és az ADQ állami befektetési holding közös vállalatként elinduló Wizz Air Abu Dhabi megalapításáról. Az abu-dzabi székhelyű új légitársaság – amely a Wizzair első Európán kívüli leányvállalata – várhatóan az év második felében kezdi meg működését.  A légitársaság tervei szerint az új légitársaság elsősorban azokra a közép-, kelet- és nyugat-európai piacokra indít járatokat, ahol az anyavállalat ma is sikeresen működik, illetve hosszú távon az indiai szubkontinensre, a Közel-Keletre és Afrikába is.

Kiemelt kép: Wizzair