Kövér nyugdíj érkezik, átlagban 33 ezer forinttal több, mint máskor

10 és 190 ezer forint közötti pluszt kapnak a nyugdíjasok.
Kapcsolódó cikkek

Akik átutalással kapják a nyugdíjukat, azoknak a szokásos 12-én, azaz kedden jön meg a nyugdíjprémiummal és nyugdíjkiegészítéssel megtoldott járandóság, akiknek pedig a postás viszi, a menetrend szerinti napon szintén több üti a markukat.

A nyugdíjprémiumnál 1,1-es szorzót határozott meg a kormány (ennyivel haladta meg a gazdasági növekedés a 3,5 százalékot). Ez alapján a maximális prémium 22 ezer forint lehet, amit havi 80 ezer forintos nyugdíj, vagy nyugdíjszerű ellátás mellett lehet megkapni. Felette ugyanennyi, alatta arányosan kevesebb.

A nyugdíjkiegészítés, vagy nyugdíjkorrekció pedig a tervezett infláció alapján belőtt idei nyugdíjemelés (2,7%) és a tényleges infláció (3,4%) közötti különbség (0,7%) alapján jár, az év elejéig visszamenőleg (összesen tehát egy havi összeg 8,4 százaléka).

Az Mfor.hu számításai szerint:

Mint korábban beszámoltunk róla, idén már kilencen voltak, akik kétmillió forint feletti nyugdíjat kaptak:

Meghökkentő nyugdíjszámok, és ami mögötte van
A nyugdíjak egyre jobban leszakadnak a bérektől.

A kormányrendeletben ugyan most nem zárták ki azokat, akik ebben az évben mentek nyugdíjba, de mint azt az Azénpénzem.hu a Magyar Államkincstár tájékoztatása alapján megírta, mivel a törvény tartalmazza kizárást, a frissnyugdíjasok idén is kimaradnak. Illetve egyszeri kiegészítést mégiscsak kapnak.

Nem minden nyugdíjas kap holnap nyugdíjprémiumot
Az eddigiektől eltérően, most nem minden nyugdíjasnak jár a plusz.