Épül, szépül, drágul az új Puskás-stadion

Mintegy nyolcmilliárd forint kell a környezet csinosítására.

Az épülő aréna környezetének rendezésére, a 2020-as foci Eb megrendezéséhez szükséges kiegészítő munkákra újabb, több milliárd forintos megrendelést kapnak a fővállalkozók, a Magyar Építő és a ZÁÉV. A Napi.hu szerint a Nemzeti Sportközpontok (NSK) hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárásán a cégek nettó 7,8 milliárd forintért vállalták a munkát.

Az NSK azért csak a fővállalkozóktól kért ajánlatot, mert az új beruházás összhangban van az alapprojekttel, a Puskás-stadion építésével. Az aréna környezetét ugyanis az UEFA előírásai szerint kell  kialakítani.

A portál a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjától (KKBK) megtudta, a stadion kivitelezésére 2017 márciusában kötött szerződésben meghatározott plusz 5 százaléknyi (7,1 milliárd forint) tartalékkeretet még nem használták fel.

A Puskás aréna határidő előtt elkészülhet, a nyitómérkőzést várhatóan november 15-én megtarthatják – közölte a KKBK.

(A befejezés korábbi tervezett határideje november 25. volt.) A Napi.hu összesítése szerint a bontással, tervezéssel, építéssel, illetve a Puskás kiállítási központtal a költségek már meghaladják a 160 milliárd forintot.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán