Mészáros egymilliárdot fizetett Gyárfásnak a Hír TV épületéért

27 millió forint állami pénzből újították fel.
Kapcsolódó cikkek

A G7 cégiratok alapján írta meg, hogy Mészáros Lőrinc cége, a Talentis Group 1 milliárd 40 és 1 milliárd 50 millió forint közötti összeget fizetett Gyárfás Tamás vállalatának azért az ingatlanegyüttesért, ahol eddig az Echo TV működött, és ahonnan néhány napja már a Hír TV adását sugározzák.

A három épületből álló, két telken, nagyjából 4500 négyzetméteren elhelyezkedő ingatlanegyüttes egykor a Nap TV székháza volt.  Sokáig itt forgatták a Napkelte adásait, de miután a műsor megszűnt 2009-ben, az épületek kihasználatlanul álltak. 2016 márciusában azonban Gyárfás felajánlotta az ingatlant a vizes világbajnokságot szervező Bp2017 Nonprofit Kft.-nek, havi 1 millió forintért.

A Bp2017 Nonprofit Kft. 27 millió forint állami pénzből újíttatta fel a komplexumot, majd 2017 elején Mészáros megvette a felújított ingatlanegyüttest, a Bp2017-nek pedig néhány héttel a vizes vb kezdete előtt költöznie kellett.

A lap úgy tudja, hogy magáért a két ingatlanért, tehát az Angol utca 65. és az Angol utca 67-69. szám alatt található telkekért és a rajtuk lévő épületekért egymilliárdot fizetett a Talentis Group, de ezen kívül megvette az ott található bútorokat is, további 50 millióért.

Kiemelt kép: Bielik István/24.hu