1,8 milliárd forintért kap fociakadémiát Pécs

Az id. Dárdai Pál Labdarúgó Akadémia alapkőletételén Bánki Eriknek is köszönetet mondtak.
Kapcsolódó cikkek

Benik Balázs tereprali-bajnok cége, a B Build & Trade Kft. nettó 1,8 milliárd (bruttó 2,3 milliárd) forintért végezheti el a Pécsi Labdarúgó Utánpótlás Akadémia generálkivitelezési munkáit – erről kötöttek szerződést a Pécsi Nonprofit Zrt.-vel, amelyet a Közbeszerzési Hatóság honlapján hoztak nyilvánosságra (pdf-ben itt találja).

A Benik-cég akkor került a figyelem középpontjába, amikor az Átlátszó megírta, hogy Bánki Erik fideszes képviselő családja uniós pénzből szépíti lovardáját. A B Build & Trade Kft. összesen három közbeszerzést nyert el Bánkiék lovas projektjében.
A Pécs Ma cikke szerint tavaly márciusban rakták le a pécsi legendáról elnevezett, id. Dárdai Pál Labdarúgó Akadémia alapkövét, és az ünnepségen Őri László alpolgármester arról beszélt, hogy az akadémiát a gyerekeknek építik. Hozzátette:

Külön kiemelem a magyar kormány támogatását, mely biztosította a fejlesztéshez szükséges 1,5 milliárd forintos forrást. Hálásak vagyunk azoknak a pécsieknek, edzőknek és szülőknek is, külön Bánki Erik képviselő úrnak, akik az elmúlt években nem csak hittek a pécsi utánpótlásnevelés megerősítésében, de sokat is tettek érte.

A Közbeszerzési Hatóság honlapja szerint a B Build & Trade Kft. számára nem idegen a pécsi terep, az utóbbi három évben összesen több mint 2,4 milliárd forint értékben dolgoztak egyénileg vagy konzorciumi tagként pécsi beruházásokon:

Budapesten is több közbeszerzésen befutottak, például a Digi-X Építő Kft.-vel közösen 3,8 milliárd forintért, a becsült összegnél 1,6 milliárd forinttal drágábban tervezik meg és építik fel a X. kerület új orvosi rendelőjét.

Kiemelt kép: iStockphoto