Vigyázat, milliókat ígérő álhír terjed a neten

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Rossz hírünk van, ha elhitte, hogy alanyi jogon kaphat energetikai támogatást.

A Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) közleményben figyelmeztet, hogy álhír terjed a lakossági energetikai beruházások kapcsán.

Mint írják, egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a “Hazai Hatékonyság 2” javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be. Hosszabb idő óta újra és újra használják különböző, hiteltelen portálok saját tartalmuk olvasottságának növelése érdekében azt az álhírt, mely szerint milliós lakossági energetikai korszerűsítési támogatást lehetne alanyi jogon igényelni.

A MEHI elhatárolódik a hír terjesztőitől, és kijelenti, hogy a szervezetnek tulajdonított nyilatkozat is hazugság.

A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt saját olvasottságuk és népszerűségük növelése érdekében, jelentette ki az intézet.

A MEHI mindenkitől azt kéri, hogy ne terjesszék tovább a hírt, mindig ellenőrizzék a híreket terjesztő oldalak és közösségi profilok forrását, impresszumát.

Mi az a Hazai Hatékonyság 2?

Lakossági épületenergetikai célú javaslat, melyet a Magyar Építőanyag és Építési termék Szövetség készített 2016 végén, hogy a kormányzat új megközelítésű, ösztönző intézkedéscsomagot hirdessen a lakossági épületenergetikai korszerűsítések átfogó előmozdításáért. A javaslatcsomagról azonban kormányzati döntés nem született.

Kiemelt kép: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás