Rendkívüli nyugdíjemelésről hallott egy kisnyugdíjas

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Megörült, hogy a havi alig 68 ezer forinthoz talán kaphat egy kis pluszt.
Korábban a témában:

Egy 67 éves nyugdíjas, akinek mindössze havi 67 800 forint a járandósága úgy hallotta ismerőseitől, hogy esetleg kaphat „rendkívüli nyugdíjemelést”. S hogy talán a segítség rendszeres időközönként is jöhet, esetleg évente. Neki minden fillér számítana, ahogy fogalmazott a HRPortálnak. És kérte, árulnák el neki, hova, kihez kell forduljon, és mire van esélye.

A nyugdíjszakértő Farkas András (nyugdíjguru) válaszából az derül ki, hogy bizonyos feltételek mellett valóban lehet kérni és kapni néha emelést, hiszen létezik a méltányossági nyugdíjemelés intézménye. De nem egészen a 67 éves nyugdíjas által hallottak szerint.

Méltányossági nyugdíjemelést:

kérhet, akinek nyugellátása és a rendszeres (szociális) pénzellátása együttes havi összege nem haladja meg a 85 ezer forintot.

És ami még fontos:

A nyugdíj, az  özvegyi nyugdíj, az árvaellátás méltányossági emelése legalább 2.850 forint és legfeljebb 7.125 forint lehet havonta.

Méltányossági emelést 3 évente egyszer lehet igényelni.

Szóval az ellátása összege alapján az olvasó elvileg kaphat méltányossági emelést, de nem évente, hanem csak háromévente.

Ha kíváncsi, hogyan kell intézni a méltányossági emelést, kattintson!

Kiemelt kép: MTI, Balázs Attila