Minden harmadik emberét lapátra teszi a T-Systems Németországban

A Deutsche Telekom német távközlési szolgáltató konszern IT üzletága a T-Systems 5600 németországi alkalmazott elbocsátásáról állapodott meg a szakszervezetekkel.
Kapcsolódó cikkek

A több hétig tartó tárgyalásokat követően létrejött megállapodás értelmében a T-Systems új vezérigazgatója, Adel Al-Saleh átszervezési stratégiája keretében 5600 alkalmazottat bocsátanak el a Németországban foglalkoztatott 17 ezerből az eredetileg tervezett 6 ezer helyett.

Az amerikai származású Al-Saleh az év elején került a Deutsche Telekom veszteséget termelő IT-üzletága élére és két évet adott magának arra, hogy nyereségessé tegye a hétmilliárd eurós forgalommal működő informatikai üzletágat. A létszámcsökkentéssel 600 millió euró működési költséget kíván megtakarítani, amit nagy növekedési potenciállal bíró digitális és felhőszolgáltatások fejlesztésére fordítana.

A T-Systems szóvivője szerint az elbocsátásban érintett alkalmazottak kiértesítését a jövő héten kezdik meg. A tervek szerint 2020 végéig 3765 munkahely szűnik meg a vállalatnál, majd 2021-ben további 1200. A T-System németországi irodáinak száma pedig eközben 25-re csökken a jelenlegi 230-ról.

Az átszervezés haszonélvezője egyértelműen az indiai érdekeltség lesz, ahol a jelenlegi 400-ról 3 ezerre emelkedik az alkalmazottak száma.