Nem vagyunk tőle túl boldogok, hogy magyarok vagyunk

Pedig egyébként nem állunk olyan rosszul a boldogsággal.
Kapcsolódó cikkek

Az Eurobarometer legfrissebb felmérése szerint tízből kilenc ember egyetértett azzal az állítással, hogy boldog családi élete van, 64 százalék pedig azzal is, hogy elégedett azzal, amit most csinál. A nagy többség (89 százalék) boldog abban az országban, ahol él, 78 százalék azzal is, hogy uniós polgár.

Amíg az EU28-ak átlaga 91 százalék, a magyaroknak 84 százaléka mondta azt, hogy elégedett az életével, nálunk csak a csehek, a románok, a szlovákok, a litvánok és a bolgárok boldogtalanabbak. Viszont a jelenlegi foglalkozásunkkal elégedettebbek vagyunk, mint az uniós átlag (a magyarok 66, az EU 64 százaléka elégedett).

Azzal azonban egy cseppet sem vagyunk kibékülve, hogy magyarok vagyunk. A feltett kérdésre (Boldog életet él Magyarországon?) csak 62 százalék felelt igennel, ami a legalacsonyabb szám az egész EU-ban – írta a hvg.hu.

Azzal is a magyarok a legkevésbé elégedettek, hogy EU-s polgárok, a megkérdezettek 57 százaléka örül, hogy tagja a közösségnek.

A kutatásban rákérdeztek arra, hogy a tagállamok szerint melyik a legnagyobb kihívás, amivel az Unió küzd. Míg az EU nyugati felében a munkanélküliséget jelölték meg legtöbben, a régióban, így a magyaroknál is a menekültkérdés került az élre.

Kiemelt kép: Thinstock