Az EU kétszer annyit bukott az orosz szankción, mint Moszkva

Egy orosz lap az ENSZ különmegbízottjának jelentését idézte. Euró tízmilliárdokról van szó.
Kapcsolódó cikkek

Az Európai Unió gazdasága több mint 100, Oroszországé pedig mintegy 55 milliárd eurót veszített a Moszkva elleni, az ukrajnai beavatkozás miatti szankciók bevezetés óta – idézte csütörtökön a Nyezaviszimaja Gazeta Idrisz Dzsazairinak, az ENSZ különmegbízottjának jelentését.

Az algériai Dzsazairi a világszervezet megbízásából az egyoldalú kényszerítő intézkedéseknek az emberi jogokra gyakorolt negatív hatásait vizsgálja. A különmegbízott ezúttal augusztusi oroszországi látogatásának eredményeit összegezte.

Az orosz újság szerint Dzsazairi arra a fő következtetésre jutott, hogy az Oroszország elleni gazdasági büntetőintézkedések kontraproduktívnak bizonyultak, mert a globalizáció következtében visszaütöttek azokra, akik bevezették őket. Az ENSZ tisztségviselőt Moszkvában a kormányzat, az üzleti élet és a diplomácia képviselői fogadták, de a büntetőintézkedéseket alkalmazó országok – az EU és az Egyesült Államok – külképviseleteinek munkatársai nem kívántak vele találkozni – írta a Nyezaviszimaja Gazeta.