Ilyen is van: a 600 forintos alkatrészt 40 ezerért építették be

Volt, aki csak kislétrával érte el ablakcsere után a több százezer forintos nyílászáró kilincsét. Lakásfelújítási ügyek a Békéltető Testület előtt.
Kapcsolódó cikkek

Nyár végén, az ősz kezdetén még mindig sokan fognak lakásfelújításba, azonban a Budapesti Békéltető Testület tapasztalatai szerint a fogyasztók nem mindig körültekintőek. 

A fentiekhez hasonló kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében a testület összeállította ajánlását a leggyakoribb problémák alapján.

Mire figyeljünk lakásfelújításnál?

Ajánlások a vállalkozásoknak

Ne feledjék a vállalkozások, hogy kötelező, hat hónapra szóló garanciát kell vállalniuk a lakáskarbantartási és –javítási szolgáltatásokra is, ha a szolgáltatásnak az általános forgalmi adót és az anyagköltséget is magában foglaló díja a húszezer forintot meghaladja! Ne mulasszák el átadni a fogyasztónak az erről szóló jótállási jegyet!

A jótállásból eredő jogokat az épület vagy a berendezés tulajdonosa érvényesítheti, tehát tulajdonosváltozás esetében – a jótállási időn belül – az új tulajdonos is érvényesíthet jótállást – ha fogyasztónak minősül – a javítást végző vállalkozással szemben!
Törekedjenek a vállalkozások arra, hogy a fogyasztók hibabejelentése alapján tisztességesen, haladéktalanul sor kerüljön a panasz orvoslására!