Még szaunát is építenek a feltuningolt balatoni strandokra

Milliárdokért újíthatták fel a strandok vizesblokkjait vagy épp játszótereit az önkormányzatok, amik még a téli időszakra is gondoltak.
Kapcsolódó cikkek

Csaknem 2 milliárd forintnyi hazai támogatással 38 Balaton-parti település 55 strandján, 344 beruházás, felújítás valósul meg az idén – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szombaton.

Több helyen már elkészültek, és van, ahol jelenleg is zajlanak, egyes településeken pedig a nyári szezon után valósulnak meg a 100 százalékos, vissza nem térítendő állami támogatást élvező strandberuházások – mondta Guller Zoltán.

A strandtulajdonos önkormányzatok jellemzően játszóterek, vízi-játszóterek, fitneszparkok, parkok, vizesblokkok felújítására, létesítésére és stégek, lépcsők építésére nyertek támogatásokat.

A strandfelújítások egy része a szezonhosszabbítást szolgálja, hogy ősszel és télen is használhatóak legyenek a létesítmények, ezért a kiszolgáló helyiségek és vizesblokkok téliesítésére, valamint szaunák építésére is nyertek támogatást a strandtulajdonosok.

A fejlesztések zöme elsősorban fizetős strandokon valósul meg, de kaphatott támogatást néhány olyan tóparti település is, ami csak szabadstranddal rendelkezik. Majd elfelejtettük, Mészáros Lőrinc strandja és kempingje különösen jól járt idén.