A Nestlé szerint ugyanazt a kakaót isszuk, mint az osztrákok

A nálunk is forgalmazott NESQUIK Extra Choco termék Spanyolországból, míg a NESQUIK csökkentett cukortartalmú változata Franciaországból érkezik.

A Kormányinfón Lázár János azt mondta, tarthatatlan, hogy aki szegényebb, szemetet egyen. A nagy „Silány Minőségű Élelmiszerekkel Árasztják El A Magyar Piacot” vitában nevesítette a Coca-Colát, a Nesquiket, a Rio Marét, a Knorrt és a Nutellát.

A Nestlé közleményben reagált, azt írták, hogy az európai regionális gyárakkal közösen úgy alakítják ki a termékei receptúráját, hogy azok megfeleljenek a hazai fogyasztói igényeknek és a legmagasabb minőségi előírásoknak.

Így az itthon forgalmazott Nesquik portfolió három különböző receptúrájú terméket tartalmaz: NESQUIK OptiStart, NESQUIK Cukorcsökkentett, NESQUIK Extra Choco. Az osztrák piacra készített NESQUIK OptiStart termék összetevői listája és receptúrája teljes mértékben megegyezik a magyar piacon kapható termékkel. 2002 óta Szerencsen működik a Nestlé közép-európai italpor gyártó és töltő üzeme. Itt gyártják többek között a NESQUIK OptiStart termékeket is, Magyarország mellett további 17 országot kiszolgálva, beleértve Ausztriát is. A nálunk is forgalmazott NESQUIK Extra Choco termék Spanyolországból, míg a NESQUIK csökkentett cukortartalmú változata Franciaországból érkezik Magyarországra. Az összetevőjük és receptúrájuk megegyezik a helyben kapható termékekkel.