A mezőgazdaság automatizáltsága nagy lehetőségeket rejt magában

A magyar előrébb tart, mint a francia vagy a német mezőgazdaság automatizáltság szempontjából - véli Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. ügyvezetője. A technikai vívmányok ebben az ágazatban is inkább lehetőségeket rejtenek magukban, mint sem veszélyt munkahelyekre - mondta el a szakértő.

A magyar mezőgazdaság automatizáltság szempontjából jó helyen áll, Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. ügyvezetője szerint. A szakértő elmondta, hogy az előnyünk abban mutatkozik meg, hogy nagyobb területeken gazdálkodunk, mint például a franciák vagy a németek, így a technikai vívmányok e terén jobb kihasználhatóságot jelentenek számunkra. Itthon a precíziós gazdálkodás alapját már szinte mindenhol megteremtették, amelyet egyre szélesebb körben használnak, így a permetezésben már.

Ezekre a vívmányokra érdemes pozitívan tekinteni, hiszen ez által hatékonyabb és eredményesebb termelés érhető el, amely az emberek magánszféráját is erősíteni képes, illetve takarékosabb és környezetbarátabb termelést eredményezhet, véli Harsányi Zsolt.