A ruha és a cipő fogyott a legjobban a boltokban

5 százalékkal bővült a kiskereskedők forgalma áprilisban. A webáruházak hatszor ekkora növekedést produkáltak.
Kapcsolódó cikkek

2016. áprilisban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 5,0 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A naptárhatástól megtisztított adat szerint – főként a húsvéthatás miatt – a növekedés volumene 6,7% volt. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 3,9, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 11,3, az üzemanyag-kiskereskedelemben 3,5 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

2016. áprilisban az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 781 milliárd forint volt. Az országos kiskereskedelmi forgalom 47 százaléka az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 38 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 15 százaléka pedig az üzemanyagtöltő állomások hálózatában realizálódott.

Tavaly áprilishoz képest (naptárhatástól megtisztítva)

2016. január–áprilisban az előző év azonos időszakához képest (szintén naptárhatástól megtisztítva) a kiskereskedelmi forgalom volumene 4,9 százalékkal emelkedett. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 2,3, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 8,2, az üzemanyag-kiskereskedelemben 5,3 százalékkal nőtt az értékesítés volumene.