Százezres adósságért hatmilliárdos zárolás

A bank banktitokra hivatkozva nem adott magyarázatot.

Egy kisebb NAV-adósság után inkasszózott volna csillagászati összeget egy bank egy alapítvány számláján – írja a Magyar Nemzet a Neptun Vitorlázó Sportegyesület kálváriájáról. A pénzintézet banktitkokra hivatkozva nem adott érdemi választ a lap kérdéseire.

A tíz éve alapított egyesületnek a milliárdos zárolások miatt idén február végéig mínusz hatmilliárdos egyenleget mutatott a kontója, noha az utóbbi időben nem aktív a szervezet, forgalom sem volt a számlán, lényegében csak a számlavezetési díjat, a banki jutalékokat terhelték rá, illetve ez a titokzatos hatmilliárd forintos zárolás történt.

Amikor az egyesület vezetője rákérdezett, a bank azzal indokolta a zárolást, hogy a NAV inkasszót vezetett a számlára. Wolf Gábor szerint azonban az bőven százezer forint alatti ügy volt, ezért érthetetlennek tartja a NAV-os összegen felüli zárolást.

A Magyar Nemzet több banki szakértővel is beszélt, akik a konkrét ügy kapcsán csak általánosan fogalmazták meg véleményüket és jelezték, hasonló ügyről, még egyikük sem hallott. Wolf Gábor szerint ügyintézői tévedés lehetett,
megfontolja az esetleges jogi lépéseket.