Bele kell nyúlnia a zsebébe Schobert Norbinak, ha ott akarja hagyni a tőzsdét

Rögös utakon ment keresztül a fitneszguru cége a 2014-es tőzsdére vezetése óta. Most azonban úgy döntött, hogy nem szeretné, hogy a vállalat továbbra is nyilvános legyen. Ám nem olyan egyszerű otthagyni a tőzsdét, ki kell vásárolnia a részvényeit elég komoly összegekért.
Kapcsolódó cikkek

Érdekes fordulatot vett Schobert Norbert cégének a tőzsdei pályafutása. A következő közgyűlésről szóló tájékoztatásban egy olyan pontot fogalmazott bele Norbi, hogy szeretné indítványozni a cége tőzsdéről való kivezetését. Ez a lépés bizonyos mértékig érthető is, mivel a Norbi Update nem volt egy sikertörténet. Önmagában az is visszavetette a hírnevét, hogy a Buda-Cash segítette a kibocsájtást és ameddig tartott az eljárás a brókercég ellen, fel is függesztették a részvénnyel való kereskedést. Az árfolyam is nagymértékben lemorzsolódott, az eredeti 1000 forint körüli IPO ára egészen visszaesett 200-300 forint közé 2014 óta.

Nem olyan egyszerű a tőzsdét elhagyni, ajánlatot kell tennie a távozni kívánt cégnek, azok felé a részvényesek felé, akik nem akarják, hogy az adott szereplő elmenjen a tőzsdéről. Ez egy viszonylag magas ár, számítások szerint olyan 400 forint körül van, miközben a részvény jelenleg 250 forint körül tartózkodik.