Újabb erzsébetvárosi ingatlanpanama-ügy jöhet, 3,6 milliárdos kárt okozhattak

Csaknem fél évtizedes rendőrségi nyomozás után fordulatot vett a korábbi Hunvald-perektől elkülönülten zajló ingatlanbotrány.

Csaknem fél évtizedes rendőrségi nyomozás után fordulatot vett a korábbi Hunvald-perektől elkülönülten zajló, 2010 előtti erzsébetvárosi ingatlaneladások ügye – tudta meg a Magyar Nemzet a Központi Nyomozó Főügyészségtől.  A büntetőeljárásokat Vattamány Zsolt hat éve még ellenzéki önkormányzati képviselőként, egy évre rá pedig már a városrész vezetőjeként – több mint kéttucatnyi egykori önkormányzati ingatlan áron aluli eladása miatt – kezdeményezte. Nagy Andrea főügyészségi szóvivő tájékoztatása szerint a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt indult nyomozást a Legfőbb Ügyészség ügyészi hatáskörbe vonta és annak lefolytatásával a Központi Nyomozó Főügyészséget bízta meg. Az ügynek még nincs gyanúsítottja, azzal kapcsolatban jelenleg bővebb tájékoztatás nem adható – tette hozzá a szóvivő.

A lap információi szerint a most ügyészségi hatáskörbe vont ingatlaneladási nyomozásban a gyanú szerint a 2010 előtti ügyeletekkel több mint félmilliárd forint kárt okoztak: ezek között van az Almássy téri Szabadidőközpont, az Akácfa utca 61. alatti öregek napközi otthona, valamint a Kertész utca 23. szám alatti ház eladása.

A további feljelentéseket megalapozó helyi képviselő-testületi döntés szerint Erzsébetváros 2010-re csaknem 3,6 milliárd forint bevételtől esett el. Vattamány Zsolt öt éve úgy összegezte, hogy huszonnégy lakóépület és két másik ingatlan áron aluli eladásával 337 lakás és 69 üzlethelyiség veszett el.