Gyurcsány cége új megbízást nyert: Lengyelországban veti be őket az unió

Nagyjából 400 ezer euróért, vagyis 120 millió forintért nyert újabb megbízást az Altus az Európai Bizottságtól.  

Gyurcsány Ferenc cége a lengyel fejlesztéspolitikát vizsgálhatja nagyjából 400 ezer euróért, vagyis 120 millió forintért, a cég már meg is kötötte a szerződést az Európai Bizottsággal – értesült az Index. Ezek szerint az Európai Bizottságot nem zavarja, hogy a Fidesz és a magyar kormány nagy erővel támadta az Altus brüsszeli megbízásait.

25 éve együtt! Ünnepeljen velünk!

Regisztráljon most és ajándék szakmai könyvet nyerhet!

Dobrev Klára, az Altus vezérigazgatója, Gyurcsány Ferenc felesége szerint a projektben az lesz a feladatuk, hogy elemezzék, hogy a lengyelországi operatív programok mennyiben járulnak hozzá az Európai Unió fejlesztéspolitikai céljaihoz a mostani, 2014-2020-as időszakban.

A 400 ezer eurós összeg annak az ötmillió eurós (másfél milliárd forintos) keretnek a része, amelyre három konzorcium pályázhat, hogy az összes uniós tagországban elemezze és értékelje a 2014 utáni időszak tervezési programjait és dokumentumait. Gyurcsány Ferenc cége korábban már nyert szintén nagyjából 400 ezer eurót.

A kormány korábban a legmagasabb szinten foglalkozott az Altus brüsszeli megbízásával. A kormány és a Fidesz azt sérelmezte, hogy Gyurcsány cége akár a magyar fejlesztéspolitikát is monitorozhatja, illetve hogy Gyurcsány cégén keresztül az EB a DK-nak juttat pénzt.

Walter Deffaa, az Európai Bizottság regionális főigazgatója viszont májusban határozottan visszautasította a vádat.