Saját üzlettársa jelentette fel Gattyán Györgyöt

Magyari Tamás szerint különös körülmények közt tűntek el pénzek az általuk üzemeltetett luxusáruházból.

Pénzmosás miatt feljelentette Gattyán Györgyöt az Interpolnál üzlettársa – tudta meg a Magyar Nemzet. Magyari Tamás, aki az Il Bacio Kft. ügyvezetője és a már bezárt luxusáruházat működtető cég kisebbségi tulajdonosa, azt mondta: a vállalkozásból különös körülmények közt tűntek el pénzek.

Magyari Luxemburgban tette meg a feljelentést, a milliárdos ugyanis oda költöztette vállalkozásait. A vállalkozó azt mondta: hiába volt résztulajdonosa az Il Baciónak, a bezárásról sem kapott információt, sőt, a nyári végkiárusítás bevételéből sem látott pénzt, pedig annak egy része őt illette volna meg.

Magyari elmondta, hogy korábban még arra készültek Gattyánnal, hogy nemzetközi láncot csinálnak a luxusáruházból, ezért Luxemburgban is létrehoztak egy céget. Ennek ügyvezetője Gattyán egyik bizalmasa lett. Magyari nála érdeklődött a társaság helyzetéről, de tulajdonosként is csak azt a választ kapta az ügyvezetőtől, hogy „előbb a jogi osztállyal kell egyeztetnie”. Ez azért volt furcsa, mert a cég nem is tartott fenn jogi osztályt, így jobbnak látta Magyari, ha a rendőrséghez fordul.