Globus: Orbán mintha fejszével esett volna a forintnak

A horvát hetilap a frankhitelesek kapcsán ír a magyar mentőmódszerről.

A Forint címmel közölt vezércikk szerzője szerint a horvát frankhitelesek érdekvédelmi szervezete úgy tesz, mintha tagjai közül valaki értene magyarul, mivel állandóan azt hangoztatják, hogy Magyarország milyen kiválóan oldotta meg a svájcifrank-hitelesek problémáját, és hogy ott már csak forintalapú törlesztések léteznek.

Tanja Torbarina ennek kapcsán emlékeztet rá, hogy “Orbán Viktor 2008-ban nagyon szépen devalválta a forintot. Mint mikor egy fejszével teszik. A svájci frank értéke egy éjszaka alatt 37 százalékkal nőtt, ahogy a magyarok hitelei is. Nem lépésről lépésre” – írta. Szerinte az emberek “évekig nyögték, minden irgalom nélkül, és tönkrementek”. Hat év után, elég későn, valamit javítottak a helyzeten – tette hozzá.

Az MTI által idézett cikk szerint amikor valaki a frankhitelesek érdekvédelmi szervezetében Magyarországról beszél, száz százalék, hogy csak úgy automatikusan mond valamit, mintha nagyon is képben lenne. Így minden olyan világos, mintha az illető valóban értene magyarul. De nyugodt lélekkel beszélhetne akár szuahéliül is, mert az, amit Magyarországról állít, annyira összefüggő, mintha Afrikáról beszélne.

Címkék: devizahitel