Brüsszelnek nem jönnek be Lázár ötletei

Bonyolultnak tartja az Európai Bizottság (EB) a 2015-2020-as uniós költségvetési ciklus forrásainak felhasználására benyújtott, egyeztetés alatt álló magyar agrár-vidékfejlesztési programot. 

Túlságosan bonyolult az Európai Bizottság (EB) véleménye szerint az az új agrár-vidékfejlesztési program, amelyet Magyarország tavaly nyújtott be a brüsszeli testülethez – tudta meg az agrárszektor.hu. Az EB december végén jutatta el a Miniszterelnökséghez azt a levelet, amelyben megfogalmazta álláspontját a magyar elképzelésekkel kapcsolatban.

Az Európai Bizottság szerint a magyar programban szinte minden lehetséges támogatási elem szerepel, ez pedig a későbbi végrehajtást (kifizetéseket) veszélyeztetheti.

Magyarország a 2015-2020 közötti új uniós költségvetési ciklusban összesen mintegy 1200 milliárd forintnak megfelelő agrár-vidékfejlesztési támogatást használhat fel. A vidékfejlesztés, beleértve az uniós programtervezést is, korábban a Földművelésügyi Minisztériumhoz tartozott, jelenleg a Miniszterelnökséghez tartozik.