Jövő tavasszal jön az állami rezsiszolgáltató

A Magyar Postával és a Díjbeszedővel működik együtt az új cég, ami az államosított Főgázból alakul át.

A rezsicsökkentés fenntartását segíti a nemzeti közműszolgáltató létrehozása, amely 2015 márciusában a Főgáz Zrt. bázisán kezdi meg lakossági szolgáltatási tevékenységét – mondta Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten a kormányszóvivői tájékoztatón az MTI tudósításában.

A nemzeti közműszolgáltatási rendszer ezután folyamatosan bővülni fog: második lépcsőben az áramszolgáltatás, harmadikban pedig a távhő területén léphet be az állam a piacra egyetemes szolgáltatóként.

Németh Lászlóné hangsúlyozta: a nemzeti közműszolgáltató együttműködik majd a Magyar Postával, a Díjbeszedő Holdinggal, és a tervek szerint a kormányablakokkal is, ami lehetővé teszi majd az egyablakos kiszolgálást.

Szerinte az állami közműszolgáltató az uniós szabályokat figyelembe véve, piaci versenyben szeretne majd érvényesülni, a tervek szerint 2-3 év alatt érik majd el a hatékony üzemméretet.

A sajtótájékoztatót megkezdve Kurucz Éva kormányszóvivő emlékeztetett rá, hogy a mai naptól további 3,3 százalékkal csökkentek a lakossági távhődíjak.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!