Késnek Vajna kaszinói

Szeptembertől már nyithatnának a tavasszal koncessziót elnyerő kaszinók, de úgy tűnik, a filmbiztos cége nem tudja tartani a határidőt – értesült a Világgazdaság.
Kapcsolódó cikkek

Szeptember 1-jén indulhatna két új kaszinó Budapesten, de a koncessziókat elnyerő Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Las Vegas Casinó Kft. valószínűleg nem tudja tartani a határidőt – írja a Világgazdaság.

A gond a helyszín: az üzletember több lehetséges helyszínnel is tárgyalt, köztük a Szerencsejáték Zrt. által tulajdonolt Belvárosi Kaszinó Kft. működtette Tropicana kaszinóval. A cikk szerint ilyen rövid idő alatt nehezen kivitelezhető, hogy Vajna szeptember 1-től már házon belül legyen, de egy későbbi megállapodást nem lehet teljesen kizárni.

Hiába a csúszás, Vajnának a zsebébe kell nyúlnia, mert a koncessziós díj időarányos részét a koncessziós szerződés szerint szeptember 4-ig meg kell fizetnie az államnak – írja a lap. 

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Andy G. Vajna filmipari kormánybiztos kaszinótulajdonos cégei évi hétmilliárd forintos adókedvezményben részesülnek. Ezt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azzal magyarázta nemrég a Napi.hu-nak, hogy a filmbiztos így többet kereshet, ami mindenkinek jó.

Címkék: andy vajnakaszinó