Óriási pénzt tol Észak-Amerikába a Volkswagen

Hétmilliárd dollárt fektet be Észak-Amerikában a Volkswagen. A német autógyártó növelni akarja az eladásait a kontinensen, és piacra dobna egy direkt az Egyesült Államokba szánt új városi terepjáró (SUV) modellt is.

Az autógyártó megerősítette, hogy 2018-ig évente 1 millió Volkswagen és Audi személygépkocsit akar eladni Amerikában és növelni akarja a helyben gyártott autók számát is. “Csoportszinten 7 milliárd dollárt fektetünk be Észak-Amerikában a következő öt évben” – szerepelt Martin Winterkorn vezérigazgató vasárnapi közleményében.

A Volkswagen csoport (amelynek része a Porsche, az Audi, a Lamborghini, a Skoda és a Seat is) 600 ezer autót adott el 2013-ban Észak-Amerikában. Az autógyártó tervei szerint Mexikóban a jövő héten kezdik el gyártani az új Golf compact autót, és még az idén debütál az Audi két SUV autója is, amelyeket majd 2016-ban követ a Volkswagen hétüléses SUV modellje az USA-ban.

A Volkswagen csoport a világ harmadik legnagyobb autógyártója, csak a Japán Toyota és az amerikai General Motors előzi meg. Az amerikai piacon tervezett növekedése után 2018-ra a Volkswagen akar lenni a világ legnagyobb autóipari cége.

Címkék: volkswagen