Itt a pályázat a vesztes trafikosoknak

Ha 20 éve trafikos és mégsem nyert, most újra lehetőséget kap.

Új pályázatot írt ki az állam a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. honlapján azoknak a trafikosoknak, akik már régóta dolgoznak a szakmában, de a mostani koncessziós eljárásban mégsem nyertek.

A kiírás szerint annak lehet esélye, aki az előző pályázat minden hivatalos feltételének megfelelt, de nem nyert, viszont legalább húsz éve üzemelteti trafikját.

Ha ön érintett, itt keresse a pályázatot!

Orbán Viktor miniszterelnök május 3-án, a Kossuth Rádióban elhangzott interjúban jelentette ki, hogy “nem engedhető meg, hogy elveszítsék a megélhetésüket azok, akik eddig főállásban trafikot működtettek, de nem nyertek a dohányboltpályázaton”. A kormányfő akkor azt mondta, keresi a jogi lehetőséget arra, hogy azok a trafikosok, akik eddig dohánytermék-kiskereskedelemből éltek, ne veszítsék el megélhetésüket.

Közben a Demokratikus Koalíció (DK) az ombudsmanhoz és az adatvédelmi hatóság elnökéhez fordul “a trafiktender során megvalósuló jogtalan adatkezelés” kivizsgálását kérve – tudatta Molnár Csaba, az ellenzéki párt alelnöke.

Közleményében hivatkozott arra, hogy “hírek szerint” különféle fideszes testületek formális vagy informális találkozóján döntöttek a trafikpályázatok nyerteseiről, azt pedig hangfelvétel is tanúsítja, hogy Horváth István szekszárdi polgármester a város önkormányzati képviselőivel egyeztetett az ottani pályázókról. Kocsis Róbert, a Fidesz hajdúszoboszlói elnöke pedig, Bodó Sándorhoz, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés fideszes elnökéhez intézett levelében mondott véleményt a trafikpályázat résztvevőiről – tette hozzá Molnár Csaba.

Ha ön vesztes pályázó és nem érti, hogy miért, ide kattintson, sok mindenre fény derül!