A tej miatt eszünk drágábban

Nőttek az élelmiszerárak áprilisban.

Világszerte emelkedtek az élelmiszerárak áprilisban az előző hónaphoz képest az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) csütörtökön közzétett elemzése szerint. Ennek oka elsősorban a tejtermékek árnövekedése volt.

A szervezet által minden hónapban kiszámított élelmiszerár-index áprilisban 215,5 pont lett, 2 százalékkal emelkedett a márciusi 213,2 ponthoz képest.

Az indexet egy szemes terményeket, olajos magvakat, tejtermékeket, húsféléket és cukrot tartalmazó élelmiszerkosár árának változása alapján határozzák meg a FAO szakértői.

A nemzetközi szervezet csütörtökön ismertetett előrejelzése szerint az idén fellendül a globális gabonatermés, ha marad az eddigi kedvező időjárás: 2,708 milliárd tonnát takarítanak be, 6 százalékkal többet a tavalyinál.