Amit Matolcsy sem lát előre

Unortodox módszert vetettünk be, hogy megtudjuk, mi vár a magyar valutára. Öveket becsatolni, csillagjóslás következik!

Úgy döntöttünk, kisegítjük Matolcsy Györgyöt, és belenézünk a csillagokba, hogy megjósoljuk, mi vár a magyar valutára. A segítőkész Janák Lajos asztrológus most sem hagyott minket cserben. Bár elsőre nehéznek tűnt, a doktor nem hátrált meg, és megmondta a forint jövőjét.


“A mi forintunk nem más, mint egy kicsorbult kard”

Miután helyet foglalunk a csillagjós jósdájában (irodájában), a láthatóan kényelmes fotellel szemben elhelyezett kisszéken, nekikezdünk a jövendölésnek. A teremtéssel kezdjük. Hol máshol? A mai magyar valutát 1946. augusztus elsején hozták forgalomba, így mondhatjuk, akkor született. Tegyük fel, hogy 0 órakor.

Általánosságban véve, meglehetősen jó horoszkópja van, de érdekes módon, amilyen szerencsés a forint, annyi baja és gondja van vele a tömegeknek – néz bele a csillagokba az asztrológus. Montecuccoli híres mondását továbbgondolva – miszerint a háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz, pénz – doktor Janák megemlíti: ha a mai kor háborúit tényleg nem fegyverrel, hanem pénzzel vívják, akkor a mi forintunk nem más, mint egy kicsorbult kard. Az asztrológus szerint lesz még a mostaninál is nagyobb mélyrepülése, de remélhetőleg, a csődöt elkerüli.

Vagy mégsem? – töpreng tovább a doktor, és számítógéphez ül. Billentyűzetnyomkodás, egérklikkelés, néhány adat beírása és lám – feltárul a távolabbi jövő. A csillagjós azt mondja, sokáig megmarad a forint, de mint minden pénz, egyszer ez is berogyik. Kritikus időszaka jön, ami annyira talán nem is lesz kritikus. Vagy de.

A doktor szerint a mostani időszak – bár a tények ennek ellentmondanak– egy egészen jó éra a magyar valuta számára. A probléma jövőre, 2013 nyarán bukkan majd fel, és őszre teljesedik ki. Nagy baj jön, na. Vagy inkább változás, mert a konstellációkat alaposan elemezve egyszerre jó és rossz ómenekre is felfigyel Janák. Talán megszűnik a forint és euró lesz helyette? – teszi fel a kérdést, és hozzáteszi: annyira ellentmondásos az egész horoszkópja, hogy akár arra is gondolhatunk, hogy ez egy derült égből hanyattesés lesz.

Így tessék készülni.

Érdekli Orbán Viktor jövője? Azt is megkérdeztük. Ha ide kattint, videót lát.

Címkék: jóslatforint