Átlépett a 21.századba az autópálya-kezelő

Az Állami Autópálya Kezelő weboldalán mostantól e-matrica vásárlást és elektronikus pótdíjfizetést is lehet intézni.

A www.autopalya.hu internetes oldalon történő vásárlást nem terheli kezelési költség és pluszban felszámolt kényelmi díj sem.

A weblapon minden típusú jogosultság kapható elővételben is, a fizetés pedig bankkártyával történik. Csoportos vásárlás esetén a flottavásárlók és a szerződött partnerek átutalással is fizethetnek. Egyszerre több e-matricát is meg lehet venni, akár folytatólagosan, akár különböző időpontokra.

Aki az ÁAK weboldalán vásárol, azzal nem fordulhat elő, hogy megfeledkezik az érvényességi idő végéről: kérésre a rendszer egy nappal a jogosultság lejárta előtt küld egy figyelmeztető e-mailt – írja a cég közleményében. Hamarosan arra is lehetőség lesz, hogy SMS-ben kérjük a figyelmeztetést.


Az internetes vásárlásokról az ÁAK Zrt. online rendszere automatikusan küldi meg az érvényességet igazoló ellenőrző szelvényt a regisztrált e-mail címre, ami méretében a forgalmi engedélyhez igazodik, így amellett is kényelmesen tárolható.

Az értékesítés mellett az elektronikus pótdíjfizetés lehetőségével is bővítette weboldalát az autópályakezelő. A pótdíjat szintén bankkártyával lehet rendezni a weboldalon keresztül.