Az idén nyereséget vár a Budapesti Városüzemeltetési Központ

A beosztott dolgozóknak évi bruttó hatmillió forintos jövedelmet garantál a társaság.
Kapcsolódó cikkek

Tavalyi 41,7 millió forintos veszteségét az idei év végére 16,5 milliós nyereségbe kívánja fordítani a fővárosi önkormányzat városüzemeltetési holdingcége, a Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. (BVK) – írja a keddi Népszava a cég 2011-es üzleti terve alapján, amelyet szerdán tárgyal a közgyűlés.

A beosztott dolgozóknak évi bruttó hatmillió forintos jövedelmet garantál a társaság; a vezetők ennél persze jobban keresnek. A 21 fős alkalmazotti létszámmal dolgozó vállalat az idén összesen 389 millió forintot tervez bérekre és azok járulékaira kifizetni. Jövőre 460 milliót, bár 2012-ben már 28 munkatárssal számolnak. Külsős megbízási díjakra idén 150 milliót, jövőre már csak 140 milliót költ a szupercég – egyelőre nem tudni, hogy ekkora összegért milyen tanácsadói, megbízási szerződések köttetnek – írja a lap.

A fővárosi MSZP szerint nem látni, pontosan milyen tevékenységet végez a BVK, és azzal miként éri el az amúgy dicséretes célját, hogy olcsóbbá és hatékonyabbá tegye az alá tartozó fővárosi közműcégek működését. Tüttő Kata szocialista politikus a lapnak azt mondta: nem látni tisztán, miként mérhetők majd a társaság eredményei, egyelőre “csak a költségei látszanak”.

Címkék: bvk