Visszajár a pénz a meghiúsuló egyiptomi utazásért

Ez automatikus, miután Egyiptom felkerült az utazásra nem javasolt országok közé.
Kapcsolódó cikkek

Az Országos Fogyasztóvédelemi Egyesület (OFE) azt követően tette közzé állásfoglalását, hogy kiderült sokan nincsenek tisztában jogaikkal. A fogyasztóvédelmi civil szervezet szerint a hatályos rendelet alapján ilyenkor helyettesítő szolgáltatást – későbbi időpontot, vagy másik úti célt – kell felajánlani azoknak, akik már kifizették az egyiptomi utazásukat.

Amennyiben a helyettesítő szolgáltatás az eredetinél alacsonyabb értékű, az utazásszervező köteles a díjkülönbözetet az utasnak megtéríteni. Ha azonban a fogyasztó nem tudja, nem akarja a helyettesítő szolgáltatást elfogadni, a fogyasztó jogkövetkezmény nélkül elállhat a szerződéstől, az utazás díja pedig visszajár – közölte az OFE.

Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője is azt mondta korábban az MTI-nek, hogy akik már befizették egyiptomi útjukat – több száz ilyen utas van – két lehetőségük van: vagy elfogadják az utazási irodák által felajánlott másik úti célt, vagy visszakérhetik a befizetett összeget.

Címkék: Egyiptom