Eltanácsolják a befektetőket a forinttól

Alig változott a forint árfolyama hétfő reggel, az eurót 273 forint körül, a svájci frankot pedig 213 forint körül jegyezték 7 órakor.
Kapcsolódó cikkek

A forint péntek délután az egyiptomi népfelkelés okozta bizonytalanság hatására gyengülni kezdett, a térség többi devizájához hasonlóan. Alig néhány óra alatt több forinttal drágult az euró, a svájci frank, a dollár és a japán jen is. A forint árfolyama azóta nem változott számottevő mértékben.

Hétfő reggel 7 órakor egy euró 273,18 forintba került a nemzetközi bankközi devizapiacon, a péntek esti 273,07 forint után. A svájci frankot 213,34 forinton jegyezték hétfő reggel, a péntek esti 213,52 forint után.

Egy dollár 200,71 forintba került hétfő reggel, míg péntek este 201,63 forintot kértek egy dollárért. Száz japán jen 244,73 forintba került hétfő reggel a bankközi kereskedésben, a péntek esti 244,44 forint után.

A SEB bank szerint nem érdemes a forint erősödésére számítani. A svéd bank azt tanácsolja a devizapiaci befektetőknek, hogy ne vegyenek fel úgynevezett hosszú pozíciót, vagyis ne vásároljanak forintot az árfolyam emelkedésére számítva.

A magyar “gazdaság jövőbeni fejlődését övező nagy bizonytalanság miatt nem gondoljuk, hogy ez a megfelelő idő” a hosszabb távú befektetésekre – idézte a SEB elemzőit a Dow Jones amerikai gazdasági hírügynökség hétfői reggeli napindító közép-kelet európai pénzügyi piaci jelentésében.

Címkék: devizapiac