Elkészült az adómentesítő módosítás a nyugdíjtörvényhez

Elkészült és már az egységes javaslatba is beépült az a törvénymódosító javaslat, amely egyebek közt lehetővé tenné, hogy adómentes legyen a magán-nyugdíjpénztári hozamok felvétele.
Kapcsolódó cikkek

A nemzetgazdasági miniszter javaslatában szó van annak részleteiről is, hogyan vehetnek igénybe adókedvezmény azok, akik önkéntes pénztárba utaltatnák a hozamukat. A Matolcsy György-jegyezte módosítók alapján a 24 százalékos foglalkoztatói nyugdíjjárulék új neve munkáltatói nyugdíj-hozzájárulás lesz.

A javaslat felhatalmazná a kormányt, hogy rendeletben határozza meg a Nyugdíjbiztosítási Alap működésére, a visszalépők portfoliójára, az özvegyi járadék kiszámítására vonatkozó szabályokat. Szintén rendeletben szabályozhatná a kormány a nyugdíjrendszerben szerzett jogosultságok meghatározásának módját, valamint az egyéni számlákat.

A módosító az adózás rendjéről szóló törvényt is több ponton megváltoztatná, azokat a részeit, amelyek a magán-nyugdíjpénztárak adatszolgáltatásáról szólnak. A javaslat egy másik pontja kimondja, hogy a magánpénztárakat az állam a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete útján felügyeli.

Címkék: nyugdíj-vita